Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-vaníliás muffin recept

Kókuszos-vaníliás muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    12 darabhoz
    Tészta: (a csésze 2 dl-es)

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze porcukor
    • 1 csésze joghurt/kefir/tejföl
    • 1,5 csésze liszt
    • 1/2 csésze kókuszreszelék
    • 1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor
    • 8 dkg vaj (olvasztott)
    • csipet só
    • 0,1 dl tejszín (nálam kávé tejszín)

    Töltelék:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 tk vanília esszencia
    • 2 ek cukor
    • 3 dkg vaj

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 3-4 ek kókuszreszelék
    • porcukor (ízlés szerint)
    • a töltelék maradéka

    Elkészítése:

    A töltelékhez 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, vaníliát és a pudingport, majd a maradék tejet hozzáöntve, sűrű krémet főzünk belőle. A főzés végén a vajjal kihabosítjuk. Hűvös helyre tesszük.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a muffin formát kibéleljük papír kapszlikkal vagy vajazzuk és lisztezzük.

    A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk tejfölt, kefirt vagy joghurtot és az olvasztott vajat.A lisztben elkeverjük a sót, kókuszreszeléket és a szódabikarbónát, majd a tojásos masszába dolgozzuk.

    Minden muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, erre következik 1-1 teáskanálnyi vanília krém, majd ismét a kókuszos tészta.

    Előmelegített forró sütőben, légkeverésen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve még forrón tejszínnel lekenjük és rácsra téve hűlni hagyjuk.

    A tejszínt habbá verjük és a megmaradt vanília krémet beleforgatjuk, valamint a kókuszreszeléket és ha nem lenne elég édes egy kis porcukrot is. Ebből a masszából a kihűlt muffinok tetejére kanalazunk egy keveset, amit kókusz vagy fehér csokoládé reszelékkel szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá