Kókuszos-vaníliás muffin recept
Hozzávalók:
12 darabhoz
Tészta: (a csésze 2 dl-es)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze porcukor
- 1 csésze joghurt/kefir/tejföl
- 1,5 csésze liszt
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor
- 8 dkg vaj (olvasztott)
- csipet só
- 0,1 dl tejszín (nálam kávé tejszín)
Töltelék:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 tk vanília esszencia
- 2 ek cukor
- 3 dkg vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 3-4 ek kókuszreszelék
- porcukor (ízlés szerint)
- a töltelék maradéka
Elkészítése:
A töltelékhez 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, vaníliát és a pudingport, majd a maradék tejet hozzáöntve, sűrű krémet főzünk belőle. A főzés végén a vajjal kihabosítjuk. Hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a muffin formát kibéleljük papír kapszlikkal vagy vajazzuk és lisztezzük.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk tejfölt, kefirt vagy joghurtot és az olvasztott vajat.A lisztben elkeverjük a sót, kókuszreszeléket és a szódabikarbónát, majd a tojásos masszába dolgozzuk.
Minden muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, erre következik 1-1 teáskanálnyi vanília krém, majd ismét a kókuszos tészta.
Előmelegített forró sütőben, légkeverésen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve még forrón tejszínnel lekenjük és rácsra téve hűlni hagyjuk.
A tejszínt habbá verjük és a megmaradt vanília krémet beleforgatjuk, valamint a kókuszreszeléket és ha nem lenne elég édes egy kis porcukrot is. Ebből a masszából a kihűlt muffinok tetejére kanalazunk egy keveset, amit kókusz vagy fehér csokoládé reszelékkel szórhatunk.