Kókuszos-vaníliás muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

12 darabhoz
Tészta: (a csésze 2 dl-es)

  • 2 tojás
  • 1 csésze porcukor
  • 1 csésze joghurt/kefir/tejföl
  • 1,5 csésze liszt
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 8 dkg vaj (olvasztott)
  • csipet só
  • 0,1 dl tejszín (nálam kávé tejszín)

Töltelék:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tk vanília esszencia
  • 2 ek cukor
  • 3 dkg vaj

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 3-4 ek kókuszreszelék
  • porcukor (ízlés szerint)
  • a töltelék maradéka

Elkészítése:

A töltelékhez 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, vaníliát és a pudingport, majd a maradék tejet hozzáöntve, sűrű krémet főzünk belőle. A főzés végén a vajjal kihabosítjuk. Hűvös helyre tesszük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a muffin formát kibéleljük papír kapszlikkal vagy vajazzuk és lisztezzük.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk tejfölt, kefirt vagy joghurtot és az olvasztott vajat.A lisztben elkeverjük a sót, kókuszreszeléket és a szódabikarbónát, majd a tojásos masszába dolgozzuk.

Minden muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, erre következik 1-1 teáskanálnyi vanília krém, majd ismét a kókuszos tészta.

Előmelegített forró sütőben, légkeverésen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve még forrón tejszínnel lekenjük és rácsra téve hűlni hagyjuk.

A tejszínt habbá verjük és a megmaradt vanília krémet beleforgatjuk, valamint a kókuszreszeléket és ha nem lenne elég édes egy kis porcukrot is. Ebből a masszából a kihűlt muffinok tetejére kanalazunk egy keveset, amit kókusz vagy fehér csokoládé reszelékkel szórhatunk.