Kevert tészta (muffinnak is jó) recept

Hozzávalók:
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyságtól függ)
- 25 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor vagy reszelt citromhéj
- 1 kis tejföl (vagy joghurt, ha gyümölcsös, még finomabb)
- 1 dl étolaj
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- + tetszés szerint apróra vágott dió, aszalt gyümölcsök, csoki darabkák, meggy (előtte lisztbe forgatva), mazsola, stb.
Elkészítése:
Az első 3 összetevőt összekeverjük, majd sorban a többi hozzávalót. Ezután az egynemű tésztához adjuk a tetszés szerinti gyümölcs, dió, egyéb darabkákat.
Ha márványos tésztát szeretnénk, akkor a tésztát kettéosztjuk, egyik felébe még 1-2 ek. vizet és kakaóport teszünk.
Ha nincs itthon semmi, én megmaradt csoki darabokat szoktam a fehér tésztába keverni, és amikor a süti megsül, a csoki szétolvad, isteni íze van.
Elkészíthetjük kisebb tepsibe, és kettévágva, lekvárral megkenve is finom, vagy muffin formába tesszük. Kb. 30 db muffinnak elegendő ez a tészta.
Gyerekek nagyon szeretik, főleg ha színes cukrot, tortadarát szórok a tetejére még melegen, és az is ráolvad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »