Karácsonyi muffin diétásan recept

Hozzávalók:
- 25 dkg graham vagy teljes kiőrlésű liszt
- 12 dkg light margarin
- 12 dkg fruktóz
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg szárított vörös áfonya
- 4-5 evőkanál tej
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a mézeskalács keveréket egy kisebb tálban összekeverem. Egy nagyobb tálban az előzőleg megolvasztott margarint és fruktózt kézi mixerrel kikeverem. A margarinos masszához egyesével hozzáadom a tojásokat.
Ezután kisebb adagokban hozzákeverem a sütőporos, fűszeres lisztet. Ekkor egy kicsit kemény és darabos lesz a tészta, de nem kell megijedni, adagoljuk hozzá a 4-5 evőkanál tejet, és máris szép, homogén állagú tésztát kapunk. :) Ekkor mehet bele az aszalt vörös áfonya.
Hideg vizes kanállal a muffin formákba kanalazom a tésztát. Fontos, hogy csak kb 3/4-ig töltsük meg a kosárkákat, hogy legyen helye “megnőni” a sülő tésztának.
175 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 12-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Ezt a muffint (mértékkel) cukorbetegek is fogyaszthatják!
Tipp:
Aki idegenkedik a fűszerkeverékektől saját kezűleg is készítheti. Egy mozsárba vagy darálóba tegyünk fahéjat, szegfűszeget, szárított gyömbért, csillagánizst és szerecsendiót, majd aprítsuk össze, kész a házi “karácsony ízű” fűszerkeverék. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »