Karácsonyi muffin diétásan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karácsonyi muffin diétásan

Hozzávalók:

  • 25 dkg graham vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 12 dkg light margarin
  • 12 dkg fruktóz
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg szárított vörös áfonya
  • 4-5 evőkanál tej

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport és a mézeskalács keveréket egy kisebb tálban összekeverem. Egy nagyobb tálban az előzőleg megolvasztott margarint és fruktózt kézi mixerrel kikeverem. A margarinos masszához egyesével hozzáadom a tojásokat.

Ezután kisebb adagokban hozzákeverem a sütőporos, fűszeres lisztet. Ekkor egy kicsit kemény és darabos lesz a tészta, de nem kell megijedni, adagoljuk hozzá a 4-5 evőkanál tejet, és máris szép, homogén állagú tésztát kapunk. :) Ekkor mehet bele az aszalt vörös áfonya.

Hideg vizes kanállal a muffin formákba kanalazom a tésztát. Fontos, hogy csak kb 3/4-ig töltsük meg a kosárkákat, hogy legyen helye “megnőni” a sülő tésztának.

175 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 12-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Ezt a muffint (mértékkel) cukorbetegek is fogyaszthatják!

Tipp:

Aki idegenkedik a fűszerkeverékektől saját kezűleg is készítheti. Egy mozsárba vagy darálóba tegyünk fahéjat, szegfűszeget, szárított gyömbért, csillagánizst és szerecsendiót, majd aprítsuk össze, kész a házi “karácsony ízű” fűszerkeverék. :)