Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos répatorta muffin recept

Habos répatorta muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sárgarépa
    • 2 dl almapép
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1 tk sütőpor
    • 1 dl olaj
    • 1 mk őrölt szerecsendió
    • 1 tk őrölt fahéj
    • reszelt citromhéj
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.

    A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a sütőporral.

    A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat, és az almapépet is.

    A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.

    A muffin formát béleljük ki papírkapszlival (ha szilikonos a forma akkor nem kell kibélelni), majd kanalazzuk bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki egészen.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá.

    Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot és szórjuk meg őrölt fahéjjal.

    A habos répatorta muffin kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 306 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá