Habos répatorta muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 dl almapép
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 mk őrölt szerecsendió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.

A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a sütőporral.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat, és az almapépet is.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival (ha szilikonos a forma akkor nem kell kibélelni), majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki egészen.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá.

Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot és szórjuk meg őrölt fahéjjal.