Hozzávalók:
Elkészítése:
A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.
A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a sütőporral.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat, és az almapépet is.
A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.
A muffin formát béleljük ki papírkapszlival (ha szilikonos a forma akkor nem kell kibélelni), majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki egészen.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá.
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot és szórjuk meg őrölt fahéjjal.