Gülüszemű muffin recept
Hozzávalók:
A muffinhoz:
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre tej
- 15 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs só
- 10 ek cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- reszelt narancs/citromhéj ízlés szerint (minél több, jó púpozott evőkanállal simán mehet bele :))
A hamis marcipánhoz:
- 1 dl tej
- 35 dkg kristálycukor
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- 2 tk mandulaaroma
- gyúráshoz:
- porcukor
- keményítő
Elkészítése:
Muffin
A vajat megolvasztjuk (egy részével ki lehet kenni a muffinpapírokat – én nem tettem, nem is ragadt bele a muffin, csak egy vékony réteg maradt a papíron), a maradékhoz hozzáadjuk a cukrokat és a sót és jól elkeverjük.
Ezután beletesszük a tojásokat, tejet és a sütőporos lisztet, végül a narancs/citromhéjat).
A formákba öntjük és aranysárgára sütjük (tűpróba).
Hamis marcipán:
A tejet felforralom a cukorral, majd apránként hozzákeverem a kétféle lisztet és kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Hűtőben pihentetjük.
Keményítős porcukorral átgyúrjuk és lehet formázni.
Az arcokat, szemeket, orrokat ételszínezékkel és kakaóval színeztem meg. Az alap arcszínt, még amíg meleg volt a marcipán, úgy kentem rá, így szépen el lehet oszlatni, a szemeket és orrokat előre elkészítettem, ezeket gyorsan beleállítottam a langyos masszába, így szilárdult meg.
www.konyhalal.blogspot.com