Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin recept

Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A bögre 2,5 dl-es.

    • 1 bögre hajdinaliszt
    • 1 bögre kukoricaliszt
    • 3/4 bögre kókuszcukor
    • 3/4 bögre darált mandula
    • 1 cs sütőpor
    • vanília, fahéj, örölt kardamom ízlés szerint
    • csipet szárított gyömbér (por)
    • 1/3 bögre repceolaj vagy kókuszolaj
    • 1 bögre víz

    Elkészítése:

    Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá az olajat és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

    Adagold ki a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

    Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.

    Tipp:

    Muffin a nagy kedvenc:) Gyors, jó a mérete, formája és soha nem lehet megunni, mert nagyon változatos. Mindenféle bolti pékárú helyett gyorsan, frissen készíthetsz bámilyen ízesítésű finomságot.

    Ez egy téli, karácsonyi kreációm volt. A fűszerek és a darált mandula teszi felejthetetlenné.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá