Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin recept
Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 1 bögre hajdinaliszt
- 1 bögre kukoricaliszt
- 3/4 bögre kókuszcukor
- 3/4 bögre darált mandula
- 1 cs sütőpor
- vanília, fahéj, örölt kardamom ízlés szerint
- csipet szárított gyömbér (por)
- 1/3 bögre repceolaj vagy kókuszolaj
- 1 bögre víz
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá az olajat és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Adagold ki a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Tipp:
Muffin a nagy kedvenc:) Gyors, jó a mérete, formája és soha nem lehet megunni, mert nagyon változatos. Mindenféle bolti pékárú helyett gyorsan, frissen készíthetsz bámilyen ízesítésű finomságot.
Ez egy téli, karácsonyi kreációm volt. A fűszerek és a darált mandula teszi felejthetetlenné.