Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.

  • 1 bögre hajdinaliszt
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 3/4 bögre kókuszcukor
  • 3/4 bögre darált mandula
  • 1 cs sütőpor
  • vanília, fahéj, örölt kardamom ízlés szerint
  • csipet szárított gyömbér (por)
  • 1/3 bögre repceolaj vagy kókuszolaj
  • 1 bögre víz

Elkészítése:

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá az olajat és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

Adagold ki a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.

Tipp:

Muffin a nagy kedvenc:) Gyors, jó a mérete, formája és soha nem lehet megunni, mert nagyon változatos. Mindenféle bolti pékárú helyett gyorsan, frissen készíthetsz bámilyen ízesítésű finomságot.

Ez egy téli, karácsonyi kreációm volt. A fűszerek és a darált mandula teszi felejthetetlenné.