Gluténmentes mazsolás muffin recept
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze rizsliszt
- 3/4 csésze csicseriborsóliszt
- 1 és 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 és 1/4 bögre víz
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír, vagy olaj)
- csipet só
- 1/2 tk citrom leve
- 1/4 csésze datolyaszirup (vagy 5-10 dkg finomítatlan nádcukor)
- fahéj
- vanília rúd kikapart magjai
- 1 csésze mazsola
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be langyos vízbe.
A liszteket keverjük el a szódabikarbónával, a csipet sóval és a fűszerekkel. Az olvasztott, de nem forró vajhoz adjuk hozzá a citromlevet és a vizet. Keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
Adjuk hozzá a datolyaszirupot is és keverjük jól össze. Szórjuk bele a lecsepegtetett mazsolát, és ezt is forgassuk bele a tésztába.
Muffin papírral bélelt sütőformában osszuk el a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
Tipp:
Mazsola helyett bármilyen gyümölcsöt használhatsz.
A blogomon számos érdeklődés jött, hogy gluténmentes édesség receptet tudnék-e még kirakni. Ez egy jól bevált muffin recept, amit kedved szerint variálhatsz:) Én imádom a csicseriborsó lisztet, ezért nagyon szeretem ezt a receptet is. Sós formában is rendszeresen készítem.