Gluténmentes mazsolás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze rizsliszt
  • 3/4 csésze csicseriborsóliszt
  • 1 és 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 és 1/4 bögre víz
  • 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír, vagy olaj)
  • csipet só
  • 1/2 tk citrom leve
  • 1/4 csésze datolyaszirup (vagy 5-10 dkg finomítatlan nádcukor)
  • fahéj
  • vanília rúd kikapart magjai
  • 1 csésze mazsola

Elkészítése:

A mazsolát áztassuk be langyos vízbe.

A liszteket keverjük el a szódabikarbónával, a csipet sóval és a fűszerekkel. Az olvasztott, de nem forró vajhoz adjuk hozzá a citromlevet és a vizet. Keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez.

Adjuk hozzá a datolyaszirupot is és keverjük jól össze. Szórjuk bele a lecsepegtetett mazsolát, és ezt is forgassuk bele a tésztába.

Muffin papírral bélelt sütőformában osszuk el a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

Tipp:

Mazsola helyett bármilyen gyümölcsöt használhatsz.

A blogomon számos érdeklődés jött, hogy gluténmentes édesség receptet tudnék-e még kirakni. Ez egy jól bevált muffin recept, amit kedved szerint variálhatsz:) Én imádom a csicseriborsó lisztet, ezért nagyon szeretem ezt a receptet is. Sós formában is rendszeresen készítem.