Hozzávalók:
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be langyos vízbe.
A liszteket keverjük el a szódabikarbónával, a csipet sóval és a fűszerekkel. Az olvasztott, de nem forró vajhoz adjuk hozzá a citromlevet és a vizet. Keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
Adjuk hozzá a datolyaszirupot is és keverjük jól össze. Szórjuk bele a lecsepegtetett mazsolát, és ezt is forgassuk bele a tésztába.
Muffin papírral bélelt sütőformában osszuk el a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
Mazsola helyett bármilyen gyümölcsöt használhatsz.
A blogomon számos érdeklődés jött, hogy gluténmentes édesség receptet tudnék-e még kirakni. Ez egy jól bevált muffin recept, amit kedved szerint variálhatsz:) Én imádom a csicseriborsó lisztet, ezért nagyon szeretem ezt a receptet is. Sós formában is rendszeresen készítem.