Epres muffin édes morzsával recept

Hozzávalók 12 db-hoz:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 6 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 8 dkg tejföl
- 1 ek citromlé
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- 15 dkg eper
Édes morzsa hozzávalói:
- egy diónyi hideg vaj
- 2 tk barna cukor
- 2 tk liszt
Elkészítése:
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután daraboljuk fel apróra.
Az édes morzsa hozzávalót az ujjbegyünkkel pár pillanat alatt morzsoljuk össze, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a citromlevet, a tejfölt, majd keverjük simára.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük össze. Végül adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az eper nehogy összetörjön.
A muffin formát béleljük ki szilikon, vagy papír formával, majd kanalazzuk bele a masszát.
Ezután vegyük ki a hűtőből az édes morzsát, majd szórjuk a formában lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. A muffin tésztája könnyű és nagyon finom az eperdarabokkal, és a tetején ropogósra sült édes morzsával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »