Epres muffin édes morzsával recept

Hozzávalók 12 db-hoz:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 6 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 8 dkg tejföl
- 1 ek citromlé
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- 15 dkg eper
Édes morzsa hozzávalói:
- egy diónyi hideg vaj
- 2 tk barna cukor
- 2 tk liszt
Elkészítése:
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután daraboljuk fel apróra.
Az édes morzsa hozzávalót az ujjbegyünkkel pár pillanat alatt morzsoljuk össze, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a citromlevet, a tejfölt, majd keverjük simára.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük össze. Végül adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az eper nehogy összetörjön.
A muffin formát béleljük ki szilikon, vagy papír formával, majd kanalazzuk bele a masszát.
Ezután vegyük ki a hűtőből az édes morzsát, majd szórjuk a formában lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. A muffin tésztája könnyű és nagyon finom az eperdarabokkal, és a tetején ropogósra sült édes morzsával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »