Epres muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 1 db tojas
- 2 kk lekvár
- kb fél dl tej
- aszalt vagy friss eper
Krém:
- 2 dl habtejszín
- eperpüré (ízlés szerint)
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalót is és alaposan összekeverjük. A muffin formát kivajazzuk, vagy papírt teszünk vele és 3/4-ig töltjük a formákat. 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a habtejszínt keményre verjük a cukorral, majd beleforgatjuk az eperpürét. Szépen a kisült muffinok tetejére simítjuk, és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »