Epres muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 1 db tojas
- 2 kk lekvár
- kb fél dl tej
- aszalt vagy friss eper
Krém:
- 2 dl habtejszín
- eperpüré (ízlés szerint)
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalót is és alaposan összekeverjük. A muffin formát kivajazzuk, vagy papírt teszünk vele és 3/4-ig töltjük a formákat. 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a habtejszínt keményre verjük a cukorral, majd beleforgatjuk az eperpürét. Szépen a kisült muffinok tetejére simítjuk, és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

