Epres muffin recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 1 db tojas
- 2 kk lekvár
- kb fél dl tej
- aszalt vagy friss eper
Krém:
- 2 dl habtejszín
- eperpüré (ízlés szerint)
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalót is és alaposan összekeverjük. A muffin formát kivajazzuk, vagy papírt teszünk vele és 3/4-ig töltjük a formákat. 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a habtejszínt keményre verjük a cukorral, majd beleforgatjuk az eperpürét. Szépen a kisült muffinok tetejére simítjuk, és ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.