Epres muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojas
  • 2 kk lekvár
  • kb fél dl tej
  • aszalt vagy friss eper

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • eperpüré (ízlés szerint)
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalót is és alaposan összekeverjük. A muffin formát kivajazzuk, vagy papírt teszünk vele és 3/4-ig töltjük a formákat. 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a habtejszínt keményre verjük a cukorral, majd beleforgatjuk az eperpürét. Szépen a kisült muffinok tetejére simítjuk, és ízlés szerint díszítjük.