Diós,csokis muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 2,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg csokoládé nagyobb darabokra vágva
Díszítés: (opcionáslis)
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
A liszthez hozzáadjuk a diót, sütőport, összekeverjük, majd a tejes masszához forgatjuk és alaposan összekeverjük.
A muffin sütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. 1 ek tésztát teszünk a mélyedésekbe, erre egy darab csoki, majd a maradék masszával befedjük (a karácsonyról megmaradt csokikat vagy szaloncukrokat is beletehetjük).
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kész muffinokat kihűtjük, majd lehúzzuk róluk a papírt.
A csokit felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük, majd elfelezzük és az egyik felébe keverjük az olvasztott csokit.
Előkészítünk egy habszákot, az egyik felébe tesszük a csokis tejszínt, a másikba a simát és ízlés szerint díszítjük vele a muffinok tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










