Céklás-étcsokis muffin recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cékla (tisztítás után mérve 20 dkg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 11 ek cukor
- 12,5 dkg margarin
- 15 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2,5 dl tej
- 4 dkg étcsoki
- 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A céklát alaposan megtisztítjuk, a gyökeres és a száras végét levágjuk. Bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. (Nekem ez kb. 1 óra volt.)
A vizet leöntve hagyjuk kihűlni, majd a héját levágjuk. A céklát kisebb darabokra törjük (én egy krumpli törővel végeztem ezt a műveletet) vagy apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük. A muffin formát kikenjük margarinnal.
A csokit késsel apróra daraboljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sütőport. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük. Beleöntjük a céklát, majd a csoki darabokat és jól összekeverjük.
A masszát egyenletesen elosztjuk a muffin sütő 12 mélyedésében. (A nyers céklás tészta hihetetlen pink színe teljesen eltűnt mire kisült.)
160 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni, mert a csoki még folyik mikor kiemeljük a sütőből.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »