Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás-étcsokis muffin recept

Céklás-étcsokis muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes cékla (tisztítás után mérve 20 dkg)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 11 ek cukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 15 ek liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 2,5 dl tej
    • 4 dkg étcsoki
    • 2 dkg margarin a forma kikenéséhez

    Elkészítése:

    A céklát alaposan megtisztítjuk, a gyökeres és a száras végét levágjuk. Bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. (Nekem ez kb. 1 óra volt.)

    A vizet leöntve hagyjuk kihűlni, majd a héját levágjuk. A céklát kisebb darabokra törjük (én egy krumpli törővel végeztem ezt a műveletet) vagy apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük. A muffin formát kikenjük margarinnal.

    A csokit késsel apróra daraboljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sütőport. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra kavarjuk.

    A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük. Beleöntjük a céklát, majd a csoki darabokat és jól összekeverjük.

    A masszát egyenletesen elosztjuk a muffin sütő 12 mélyedésében. (A nyers céklás tészta hihetetlen pink színe teljesen eltűnt mire kisült.)

    160 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    A formában hagyjuk kihűlni, mert a csoki még folyik mikor kiemeljük a sütőből.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá