Hozzávalók:
Elkészítése:
A céklát alaposan megtisztítjuk, a gyökeres és a száras végét levágjuk. Bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. (Nekem ez kb. 1 óra volt.)
A vizet leöntve hagyjuk kihűlni, majd a héját levágjuk. A céklát kisebb darabokra törjük (én egy krumpli törővel végeztem ezt a műveletet) vagy apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük. A muffin formát kikenjük margarinnal.
A csokit késsel apróra daraboljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sütőport. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük. Beleöntjük a céklát, majd a csoki darabokat és jól összekeverjük.
A masszát egyenletesen elosztjuk a muffin sütő 12 mélyedésében. (A nyers céklás tészta hihetetlen pink színe teljesen eltűnt mire kisült.)
160 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni, mert a csoki még folyik mikor kiemeljük a sütőből.
Porcukorral meghintve kínáljuk.