Banános ropogós muffin recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 1 tk fahéj
- 3 banán villával összetörve
- 10 dkg cukor
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,75 dl olaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
A tetejére:
- 7 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 1 tk fahéj
- 1 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
Egy tálba öntjük az összes hozzávalót, és robotgéppel alaposan kikeverjük. Egy 12 db-os muffin formába tegyünk kapszlikat, és 3/4-ig töltsük meg masszával.
A ropogós bevonathoz keverjük el a hozzávalókat, és ha morzsás állaga lett, egyenletesen szórjuk meg vele a muffinok tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt megsütjük, a tűpróbát ne felejtsük el!
Nagyon finom, puha lesz.
Szobahőmérsékleten, zárt dobozban 2 napig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

