Banános ropogós muffin recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 1 tk fahéj
- 3 banán villával összetörve
- 10 dkg cukor
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,75 dl olaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
A tetejére:
- 7 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 1 tk fahéj
- 1 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
Egy tálba öntjük az összes hozzávalót, és robotgéppel alaposan kikeverjük. Egy 12 db-os muffin formába tegyünk kapszlikat, és 3/4-ig töltsük meg masszával.
A ropogós bevonathoz keverjük el a hozzávalókat, és ha morzsás állaga lett, egyenletesen szórjuk meg vele a muffinok tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt megsütjük, a tűpróbát ne felejtsük el!
Nagyon finom, puha lesz.
Szobahőmérsékleten, zárt dobozban 2 napig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »