Banános ropogós muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 1 tk fahéj
- 3 banán villával összetörve
- 10 dkg cukor
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,75 dl olaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
A tetejére:
- 7 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 1 tk fahéj
- 1 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
Egy tálba öntjük az összes hozzávalót, és robotgéppel alaposan kikeverjük. Egy 12 db-os muffin formába tegyünk kapszlikat, és 3/4-ig töltsük meg masszával.
A ropogós bevonathoz keverjük el a hozzávalókat, és ha morzsás állaga lett, egyenletesen szórjuk meg vele a muffinok tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt megsütjük, a tűpróbát ne felejtsük el!
Nagyon finom, puha lesz.
Szobahőmérsékleten, zárt dobozban 2 napig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.