Aszalt áfonyás muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt áfonya
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem. A diót durvára vágom. Összekeverem a lisztet, sütőport és a lereszelt citromhéjat.
Egy másik edényben, a vajjal kikeverem a vaníliás cukrot, porcukrot, tojást, és a tejet. Ezután hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, beleforgatom a diódarabokat, majd az áfonyát.
A muffin sütőbe papírkosarakat rakok és a masszát egyenletesen elosztva belekanalazom. Sütőben, 20 perc alatt készre sütöm.
Ebből a mennyiségből 12 darab muffin lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

