Aszalt áfonyás muffin recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 dkg aszalt áfonya
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem. A diót durvára vágom. Összekeverem a lisztet, sütőport és a lereszelt citromhéjat.
Egy másik edényben, a vajjal kikeverem a vaníliás cukrot, porcukrot, tojást, és a tejet. Ezután hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, beleforgatom a diódarabokat, majd az áfonyát.
A muffin sütőbe papírkosarakat rakok és a masszát egyenletesen elosztva belekanalazom. Sütőben, 20 perc alatt készre sütöm.
Ebből a mennyiségből 12 darab muffin lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.