Almás-túrós muffin recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 alma
- 38 dkg liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 18 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg túró
- 10 dkg vaníliás joghurt (lehet natúr joghurt is)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffin formákat kiolajozzuk. Az almákat hámozás után apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.