Almás muffin recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 2 tk fahéj
- 20 dkg liszt
- 5 dkg aprított dió
- 2,5 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,8 dl étolaj
- 1,25 dl natúr joghurt
Töltelékhez:
- 1 alma durvára reszelve
- 4 dkg mazsola
- 1 ek porcukor
Tetejére:
- 3 alma
- 3 ek aprított dió
- 1 tk fahéj
- 1 ek cukor
Elkészítése:
Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, 12 karikára vágjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztához a tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele. Mindegyik alját félig töltjük tésztával, majd rá egy kiskanál töltelék, betakarjuk tésztával. Befedjük egy szelet alma karikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral.
Mind a 12 db mélyedést így töltünk meg. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.