Almás muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 2 tk fahéj
- 20 dkg liszt
- 5 dkg aprított dió
- 2,5 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,8 dl étolaj
- 1,25 dl natúr joghurt
Töltelékhez:
- 1 alma durvára reszelve
- 4 dkg mazsola
- 1 ek porcukor
Tetejére:
- 3 alma
- 3 ek aprított dió
- 1 tk fahéj
- 1 ek cukor
Elkészítése:
Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, 12 karikára vágjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztához a tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele. Mindegyik alját félig töltjük tésztával, majd rá egy kiskanál töltelék, betakarjuk tésztával. Befedjük egy szelet alma karikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral.
Mind a 12 db mélyedést így töltünk meg. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »