Almás muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 2 tk fahéj
- 20 dkg liszt
- 5 dkg aprított dió
- 2,5 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,8 dl étolaj
- 1,25 dl natúr joghurt
Töltelékhez:
- 1 alma durvára reszelve
- 4 dkg mazsola
- 1 ek porcukor
Tetejére:
- 3 alma
- 3 ek aprított dió
- 1 tk fahéj
- 1 ek cukor
Elkészítése:
Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, 12 karikára vágjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztához a tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele. Mindegyik alját félig töltjük tésztával, majd rá egy kiskanál töltelék, betakarjuk tésztával. Befedjük egy szelet alma karikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral.
Mind a 12 db mélyedést így töltünk meg. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »