Almás muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 2 tk fahéj
- 20 dkg liszt
- 5 dkg aprított dió
- 2,5 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,8 dl étolaj
- 1,25 dl natúr joghurt
Töltelékhez:
- 1 alma durvára reszelve
- 4 dkg mazsola
- 1 ek porcukor
Tetejére:
- 3 alma
- 3 ek aprított dió
- 1 tk fahéj
- 1 ek cukor
Elkészítése:
Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, 12 karikára vágjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztához a tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele. Mindegyik alját félig töltjük tésztával, majd rá egy kiskanál töltelék, betakarjuk tésztával. Befedjük egy szelet alma karikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral.
Mind a 12 db mélyedést így töltünk meg. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »