Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Moszkauer recept

Moszkauer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl habtejszín
    • 37 dkg cukor
    • 30 dkg durvára őrölt dió
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg liszt
    • kandírozott narancshéj
    • reszelt narancshéj
    • 4 tábla csoki
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A habtejszínt lábosba öntjük, majd a vajjal és a cukorral felforraljuk. Beleöntjük a diót (én fele mandulával csináltam) , a kandírozott narancshéjat, a reszelt narancshéjat és újra felforraljuk.
    Levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet,majd hagyjuk hűlni.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre vagy kiskanállal vagy habzsákkal diónyi/féldiónyi halmokat teszünk, jó távol egymástól, mert terülnek. 190 fokra előmelegített sütőben (nem légkeverésesben, mert felfújja a papírt) 6-7 percig sütjük, míg a széle barnulni kezd.

    Ekkor kivesszük, hűlni hagyjuk, és ha kezd szilárdulni, kiszedegetjük őket.

    A csokoládét apróra törjük és kevés olajjal a mikrohullámú sütő alacsony fokozatán, többször keverve megolvasztjuk. A sütik simábbik- azaz a sütőpapírral érintkező – oldalát csokival vonjuk be, majd hagyjuk száradni.

    Kimásolom Szamos Miklós cukrásztankönyvéből a hibalehetőségeket, hasznos lehet:

    Hibalehetőség:

    A fenti keveréket csak forrásig hagyjuk a tűzön, mert különben besűrűsödik. Ilyenkor nem terül, így vastag marad. Felülete tömör, sima és fénytelen lesz. Azért az ilyen tészta is megjavítható még egy kis habtejszín és porcukor hozzáadásával. Olyan hiba is előfordulhat, hogy anyagunk kelleténél jobban terül, a széle csipkés és törékeny. Ennek több oka is lehet:

    1. Tésztánkat nem hevítettük (reszteltük) a kellő hőfokig (forrásig).
    2. Nagy a cukortartalom.
    3. A sütőlemezeket túlvajaztuk.

    Az 1. esetben a tésztánkat újból felhevítjük, de most már az előírt hőfokig és amint forr, egy kevés lisztet keverünk hozzá. A túlcukrozás akkor fordul elő, ha a vastagcukorban tartósított narancshéjról nem csepegtetjük le a cukorfelesleget.

    Tipp:

    Ha ezt tudtam volna korábban….
    A moszkauer jó,a moszkauer finom, a moszkauer különleges. És nem is nagy munka elkészíteni a csokizást kivéve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá