Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás almás sütemény recept

Morzsás almás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Morzsához:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 dkg porcukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg alma (feldolgozás előtt mért súly)
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • Cukor ízlés szerint (nálam 5 ek)
    • 1 púpos tk őrölt fahéj
    • 1 marék darált keksz (esetleg zsemlemorzsa vagy búzadara)

    Elkészítése:

    Először a morzsát készítjük el, a lisztet egy tálkába mérjük, hozzáadjuk a cukrot és margarint, majd lazán összedolgozzuk. Nem szükséges alaposan összegyúrni, elég, ha morzsalékosra összeáll. Lezárva a hűtőbe toljuk.

    A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, majd belereszeljük a megtisztított, szárazra törölt citrom héját, beleütjük a tojások sárgáját, belemérjük a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk.

    Egy nagyméretű tepsit (38*30 cm) kikenünk kevéske margarinnal, megszórunk finoman liszttel.

    A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófára feltekerve a tepsibe fektetjük. Kicsit megszurkáljuk villával.

    A sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a levét kicsavarjuk.

    A gyümölcshúst egy tálba téve megszórjuk a cukrokkal, a fahéjjal és jól összekeverjük.

    A tészta tetejét meghintjük a kekszmorzsával, egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket.

    A hűtőből kivett morzsát a tetejére morzsoljuk.

    180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Ha kihűlt, vékonyan meghintjük porcukorral és egy éles késsel szeleteljük. Nem szükséges a megszokott szeleteléshez ragaszkodnunk, vághatjuk háromszög alakúra vagy egy pogácsa szaggatóval is kiszúrhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá