Mokka mignon recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- fél dl fekete kávé
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 5 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl fekete kávé
- 12 dkg vaj
- 3 db lapzselatin (fél csomag)
A mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tej
- 6 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztához a 3 tojás sárgáját a cukorral és fél csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a fél dl fekete kávét, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és a sütőport. Végül a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is könnyen hozzákeverjük. Kb 15*30 cm-es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és alacsony fokozaton kb 20 percig (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez a 2 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és végül a kávét. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (kb 15 perc) és hozzáadjuk a vajat. Addig keverjük míg a vaj elolvad. Végül belekeverjük a beáztatott zselatint.
Ha kihűlt a tészta kettévágjuk (nem vízszintesen, csak simán megfelezzük) és az egyikre rákenjük a kihűlt krémet, majd befedjük a másik felével. Hűtőbe tesszük kb fél órára, a hűtőből kivéve kockákra vágjuk.
A mázhoz a hozzávalókat egy edénybe tesszük és gőz fölött összefőzzük. Jól elkeverjük és még melegen bevonjuk vele a kockákat. Tetejére diót vagy mogyorót teszünk.