Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mokka mignon recept

Mokka mignon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • fél csomag vaníliás cukor
    • fél dl fekete kávé
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál liszt
    • fél csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg cukor
    • fél csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl fekete kávé
    • 12 dkg vaj
    • 3 db lapzselatin (fél csomag)

    A mázhoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál tej
    • 6 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tésztához a 3 tojás sárgáját a cukorral és fél csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a fél dl fekete kávét, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és a sütőport. Végül a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is könnyen hozzákeverjük. Kb 15*30 cm-es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és alacsony fokozaton kb 20 percig (tűpróbáig) sütjük.

    A krémhez a 2 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és végül a kávét. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (kb 15 perc) és hozzáadjuk a vajat. Addig keverjük míg a vaj elolvad. Végül belekeverjük a beáztatott zselatint.

    Ha kihűlt a tészta kettévágjuk (nem vízszintesen, csak simán megfelezzük) és az egyikre rákenjük a kihűlt krémet, majd befedjük a másik felével. Hűtőbe tesszük kb fél órára, a hűtőből kivéve kockákra vágjuk.

    A mázhoz a hozzávalókat egy edénybe tesszük és gőz fölött összefőzzük. Jól elkeverjük és még melegen bevonjuk vele a kockákat. Tetejére diót vagy mogyorót teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá