Mokka mignon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél dl fekete kávé
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl fekete kávé
  • 12 dkg vaj
  • 3 db lapzselatin (fél csomag)

A mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál tej
  • 6 dkg vaj

Elkészítése:

A tésztához a 3 tojás sárgáját a cukorral és fél csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a fél dl fekete kávét, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és a sütőport. Végül a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is könnyen hozzákeverjük. Kb 15*30 cm-es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és alacsony fokozaton kb 20 percig (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez a 2 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és végül a kávét. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (kb 15 perc) és hozzáadjuk a vajat. Addig keverjük míg a vaj elolvad. Végül belekeverjük a beáztatott zselatint.

Ha kihűlt a tészta kettévágjuk (nem vízszintesen, csak simán megfelezzük) és az egyikre rákenjük a kihűlt krémet, majd befedjük a másik felével. Hűtőbe tesszük kb fél órára, a hűtőből kivéve kockákra vágjuk.

A mázhoz a hozzávalókat egy edénybe tesszük és gőz fölött összefőzzük. Jól elkeverjük és még melegen bevonjuk vele a kockákat. Tetejére diót vagy mogyorót teszünk.