Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tésztához a 3 tojás sárgáját a cukorral és fél csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a fél dl fekete kávét, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és a sütőport. Végül a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is könnyen hozzákeverjük. Kb 15*30 cm-es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és alacsony fokozaton kb 20 percig (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez a 2 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és végül a kávét. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (kb 15 perc) és hozzáadjuk a vajat. Addig keverjük míg a vaj elolvad. Végül belekeverjük a beáztatott zselatint.
Ha kihűlt a tészta kettévágjuk (nem vízszintesen, csak simán megfelezzük) és az egyikre rákenjük a kihűlt krémet, majd befedjük a másik felével. Hűtőbe tesszük kb fél órára, a hűtőből kivéve kockákra vágjuk.
A mázhoz a hozzávalókat egy edénybe tesszük és gőz fölött összefőzzük. Jól elkeverjük és még melegen bevonjuk vele a kockákat. Tetejére diót vagy mogyorót teszünk.