Mogyoróvajas keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek méz
- pici tej
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg csokoládé
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a mogyoróvajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, az apró darabokra vágott csokoládét, majd kanalazzuk hozzá a mézet.
Ezután kezdjük el összekeverni és ha szükséges adjunk hozzá kevés tejet (könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk). Kézzel kicsit gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat és tenyerünkkel lapogassuk kicsit el.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformázott kekszeket.
Előmelegített sütőbe helyezzük be, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.
Jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »