Mogyoróvajas keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek méz
- pici tej
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg csokoládé
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a mogyoróvajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, az apró darabokra vágott csokoládét, majd kanalazzuk hozzá a mézet.
Ezután kezdjük el összekeverni és ha szükséges adjunk hozzá kevés tejet (könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk). Kézzel kicsit gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat és tenyerünkkel lapogassuk kicsit el.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformázott kekszeket.
Előmelegített sütőbe helyezzük be, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.
Jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »