Mogyorótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortaformához)
A tetejéhez és aljához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 200 g cukor
- 200 g darált mogyoró
- 2 ek keményítő
A piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 50 g liszt
- 50 g darált mogyoró
- 50 g keményítő
A krémhez:
- ½ liter teljes tej
- 40-45 g kukorica keményítő
- 125 g porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 g vaj
- 50 g mogyoró
Elkészítése:
A tetejéhez és az aljához először is szükségünk lesz a tortaformánk aljára, amit körülrajzolunk egy darab sütőpapíron kétszer. A masszához elkezdjük habbá verni a tojások fehérjéjét, majd mikor félig kész, hozzáadagoljuk a cukrot is és tovább verjük, nem túl kemény habbá. A keményítőt összekeverjük a darált mogyoróval és óvatosan hozzáforgatjuk a habhoz.
Ezután habzsákba töltjük (egy sima uzsonnás zacskó levágott csücsökkel is jól működik) és a korábban megrajzolt köröket spirál formában kitöltjük. 190 fokon kb 10 perc alatt megsütjük, majd azonnal hűtőrácsra tesszük.
A piskótához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a liszt-mogyoró-keményítő keverékét illetve a habbá vert fehérjéket. A kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük. Miután kisült, ezt is azonnal a hűtőrácsra tesszük hűlni.
A krémhez a keményítőt és a cukor felét vastag falú lábosba tesszük. Hozzáadagoljuk a tejet, közben folyamatosan kevergetés mellett felforraljuk.
Egy másik forralóedényben habosra keverjük a tojások sárgáját a maradék cukorral, majd szűrőn át ráöntjük a tejet, közben folyamatosan keverjük. A krémet felmelegítjük, de mihelyt megjelennek az első buborékok, levesszük a tűzről, azonnal jégkockával teli hűtővízbe helyezzük a lábost. Amint lehűlt 50 fokra, hozzákeverjük habverővel a vajat, majd a megpirított, ledarált mogyorót.
Összeállítjuk a tortát a formájában: habos lap-krém-piskóta-krém-habos lap sorrendben. Minimum 2 órára hűtőben pihentetjük, mielőtt felszelnénk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »