Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós-tejszínes csokis kocka recept

Mogyorós-tejszínes csokis kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 25 dkg darált mogyoró
    • 1 púpozott ek. liszt
    • 1 tk. sütőpor

    A krém hozzávalói :

    • 5 dl tejszín
    • 1 csg. tejszínízű pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg cukor
    • 10 dkg reszelt csokoládé
    • mogyoró a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, cukrokkal és sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük.

    A lisztet a sütőporral, darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszához keverjük. A tésztát 34 ×35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményről a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk.

    A krém elkészítése:

    A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

    A tejszínes pudingport a cukrokkal és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

    A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk.

    Végezetül a csokireszeléket beleforgatjuk.

    Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, majd a maradék krémet is rákenjük.

    Mogyoróval díszítettem. Hűtőbe tettem 1 órára és kockákra szeleteltem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá