Mogyorós-tejszínes csokis kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 25 dkg darált mogyoró
- 1 púpozott ek. liszt
- 1 tk. sütőpor
A krém hozzávalói :
- 5 dl tejszín
- 1 csg. tejszínízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 10 dkg reszelt csokoládé
- mogyoró a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, cukrokkal és sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük.
A lisztet a sütőporral, darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszához keverjük. A tésztát 34 ×35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményről a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk.
A krém elkészítése:
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tejszínes pudingport a cukrokkal és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk.
Végezetül a csokireszeléket beleforgatjuk.
Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, majd a maradék krémet is rákenjük.
Mogyoróval díszítettem. Hűtőbe tettem 1 órára és kockákra szeleteltem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »