Mogyorós-tejszínes csokis kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor

A krém hozzávalói :

  • 5 dl tejszín
  • 1 csg. tejszínízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • mogyoró a díszítéshez

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, cukrokkal és sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük.

A lisztet a sütőporral, darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszához keverjük. A tésztát 34 ×35 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményről a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk.

A krém elkészítése:

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

A tejszínes pudingport a cukrokkal és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk.

Végezetül a csokireszeléket beleforgatjuk.

Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, majd a maradék krémet is rákenjük.

Mogyoróval díszítettem. Hűtőbe tettem 1 órára és kockákra szeleteltem.