Mogyorós szelet Nagyanyótól recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 2 ek olaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 200 g puha margarin vagy vaj
- 100 g szorbit (porcukor)
- 1 dl kávé
- 150 g nutella
- 100 g felvert tejszín
- kevés darált erdei mogyoró
Tetejére:
- csokiforgács vagy/és aprított mogyoró
Elkészítése:
A lisztből, a tojásból és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (Én felfordított, lepapírozott tepsi alján szoktam sütni.) 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése:
A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
Összeállítás:
Mikor megsültek a piskóták, alulra egy kakaós réteget teszünk, amit megkenjük a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot tesszük, majd újabb krém réteget, végül a másik kakaós piskótát, amit a maradék krémmel fedünk be.
Süteményünk tetejét csokoládé forgáccsal, vagy/és durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Kihűlés után szeleteljük!
A mogyorós szelet nagyanyótól kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 28 g