Mogyorókrémes csavart recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 2*270 g leveles tészta, egyenként 24*40 cm-es lappá nyújtva
- 400 g mogyorókrém
- 100 g mogyoró
- kevés olaj vagy másmilyen zsiradék
Elkészítése:
A mogyorókrémet mikróban pár másodperc alatt felolvasztjuk kissé. A mogyorót durvára vágjuk.
Ha nem előre nyújtott leveles tésztával dolgozunk, akkor azokat kinyújtjuk.
Az egyik lapot megkenjük a mogyorókrém felével és megszórjuk a mogyoró felével. A hosszabbik oldala mentén 3 részre osztjuk képzeletben a lapot és mindkét oldalát behajtjuk középig. Az így kapott tésztát újra félbe hajtjuk. A hosszabbik oldala mentén kb 2 cm széles csíkokra vágjuk.
Az egyik csíkot felemeljük és kissé megnyújtjuk. A két oldalát ellentétesen megtekerjük, majd csiga vonalban feltekerjük. KIssé kiolajozott muffinformába tesszük a megformázott péksüteményt. A maradék tésztacsíkokat is így készítjük el, valamint a megmaradt tésztát is.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.