Habos-mogyorós szelet recept
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát, citromhéjat és jól összegyúrjuk.
Kis időre, kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni. A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi. Ezt követően ledaráljuk.
A tésztát kinyújtjuk és kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagon belenyomkodjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben 200 C°-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát. Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük, végül belekeverjük az őrölt mogyorót. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára. A sütő hőfokát levesszük 150 C°-ra és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

