Habos-mogyorós szelet recept

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát, citromhéjat és jól összegyúrjuk.
Kis időre, kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni. A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi. Ezt követően ledaráljuk.
A tésztát kinyújtjuk és kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagon belenyomkodjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben 200 C°-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát. Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük, végül belekeverjük az őrölt mogyorót. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára. A sütő hőfokát levesszük 150 C°-ra és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »