Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-mogyorós szelet recept

Habos-mogyorós szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 14 dkg vaj
    • 24 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 tk sütőpor
    • 1 db citrom reszelt héja

    A tészta kenéséhez:

    • 20 dkg savanykás lekvár (esetemben baracklekvár)

    A habhoz:

    • 20 dkg őrölt mogyoró
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát, citromhéjat és jól összegyúrjuk.
    Kis időre, kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni. A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi. Ezt követően ledaráljuk.
    A tésztát kinyújtjuk és kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagon belenyomkodjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben 200 C°-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát. Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük, végül belekeverjük az őrölt mogyorót. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára. A sütő hőfokát levesszük 150 C°-ra és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá