Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós püspökkenyér recept

Mogyorós püspökkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 7 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 12 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1,2 dl olaj
    • 7 dkg török mogyoró durvára vágva
    • 2 ek aszalt vörös áfonya apróra vágva
    • 2 ek aszalt sárgabarack apróra vágva
    • 2 ek kandírozott zöld citrom héj
    • 1 tk margarin a forma kikenéséhez
    • 1 tk liszt a forma szórásához

    Elkészítése:

    Egy gyümölcskenyérformát (34,5*11,2*4,5 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A török mogyorót durvára, az aszalt gyümölcsöket apróbb darabokra vágjuk.

    A tojások fehérjét gépi habverővel közepesen keményre verjük, majd a cukrot kanalanként adagolva keményre verjük. Beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket és a mogyorót. Legvégül az olajat is belekeverjük. Az előkészített formába simítjuk.

    170 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.Porcukorral megszórjuk és a barázdák mentén szeleteljük.

    Tipp:

    Volt 7 korábban lefagyasztott, maradék tojásfehérjém. Most ezeket felhasználva, a kertben termett török mogyoróval, valamint némi aszalt gyümölccsel gazdagítva püspökkenyeret készítettem. Igazán egyszerű, finom ünnepi sütemény.
    Aki még fokozni szeretné az élvezeteket, nyugodtan bevonhatja olvasztott csokoládéval :-)
    Az aszalt gyümölcsök természetesen szabadon variálhatók az otthon lévő aszalványokból és mogyoró helyett akár dióval is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá