Mogyorós püspökkenyér recept

Hozzávalók:
- 7 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 12 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- 1,2 dl olaj
- 7 dkg török mogyoró durvára vágva
- 2 ek aszalt vörös áfonya apróra vágva
- 2 ek aszalt sárgabarack apróra vágva
- 2 ek kandírozott zöld citrom héj
- 1 tk margarin a forma kikenéséhez
- 1 tk liszt a forma szórásához
Elkészítése:
Egy gyümölcskenyérformát (34,5*11,2*4,5 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A török mogyorót durvára, az aszalt gyümölcsöket apróbb darabokra vágjuk.
A tojások fehérjét gépi habverővel közepesen keményre verjük, majd a cukrot kanalanként adagolva keményre verjük. Beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket és a mogyorót. Legvégül az olajat is belekeverjük. Az előkészített formába simítjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.Porcukorral megszórjuk és a barázdák mentén szeleteljük.
Tipp:
Volt 7 korábban lefagyasztott, maradék tojásfehérjém. Most ezeket felhasználva, a kertben termett török mogyoróval, valamint némi aszalt gyümölccsel gazdagítva püspökkenyeret készítettem. Igazán egyszerű, finom ünnepi sütemény.
Aki még fokozni szeretné az élvezeteket, nyugodtan bevonhatja olvasztott csokoládéval :-)
Az aszalt gyümölcsök természetesen szabadon variálhatók az otthon lévő aszalványokból és mogyoró helyett akár dióval is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »