Mogyorós-karamellás sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg darált mogyoró
- 4 ek finomliszt
- 1 tk sütőpor
Krémhez:
- 4 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 5 dkg csokoládé
- 5 dkg mogyoró aprítva
Továbbá:
- 1 ek lekvár (az alsó lap lekenéséhez)
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojássárgákat és tojásfehérjéket kristálycukrot habosra keverjük elektromos habverővel 10-12 perc alatt.
A lisztet, a mogyorót és a sütőport elkeverjük, és fokozatosan hozzá keverjük a cukros tojáshabhoz. 24×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elfelezzük, és két részletben megsütjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, és egyenként kb. 13-14 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük krémet.
Krém készítése:
A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük.
A kristálycukrot egy lábasban felolvadásig szép barnára karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl habtejszínnel, és felolvadásig kevergetjük.
Ezután a tejjel és tojássárgával elkevert pudingot belecsurgatjuk, és sűrűre felfőzzük. Hűlni hagyjuk, és a vajjal kihabosítjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez fokozatosan hozzákeverjük. Nagyon finom krém lesz!
Összeállítás:
Az egyik tésztalapot tálcára tesszük, lekvárral lekenjük, majd a fele krémet rátesszük. Befedjük a másik lappal, és a maradék krémmel lekenjük. Csoki és mogyoró keverékével megszórjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, és ezután szeleteljük.
Káprázatosan nagyon finom sütemény a végeredmény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »