Mogyorós-karamellás sütemény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg darált mogyoró
- 4 ek finomliszt
- 1 tk sütőpor
Krémhez:
- 4 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 5 dkg csokoládé
- 5 dkg mogyoró aprítva
Továbbá:
- 1 ek lekvár (az alsó lap lekenéséhez)
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojássárgákat és tojásfehérjéket kristálycukrot habosra keverjük elektromos habverővel 10-12 perc alatt.
A lisztet, a mogyorót és a sütőport elkeverjük, és fokozatosan hozzá keverjük a cukros tojáshabhoz. 24×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elfelezzük, és két részletben megsütjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, és egyenként kb. 13-14 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük krémet.
Krém készítése:
A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük.
A kristálycukrot egy lábasban felolvadásig szép barnára karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl habtejszínnel, és felolvadásig kevergetjük.
Ezután a tejjel és tojássárgával elkevert pudingot belecsurgatjuk, és sűrűre felfőzzük. Hűlni hagyjuk, és a vajjal kihabosítjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez fokozatosan hozzákeverjük. Nagyon finom krém lesz!
Összeállítás:
Az egyik tésztalapot tálcára tesszük, lekvárral lekenjük, majd a fele krémet rátesszük. Befedjük a másik lappal, és a maradék krémmel lekenjük. Csoki és mogyoró keverékével megszórjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, és ezután szeleteljük.
Káprázatosan nagyon finom sütemény a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


