Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
A tetejére:
Továbbá:
Elkészítése:
A tojássárgákat és tojásfehérjéket kristálycukrot habosra keverjük elektromos habverővel 10-12 perc alatt.
A lisztet, a mogyorót és a sütőport elkeverjük, és fokozatosan hozzá keverjük a cukros tojáshabhoz. 24×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elfelezzük, és két részletben megsütjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, és egyenként kb. 13-14 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük krémet.
A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük.
A kristálycukrot egy lábasban felolvadásig szép barnára karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl habtejszínnel, és felolvadásig kevergetjük.
Ezután a tejjel és tojássárgával elkevert pudingot belecsurgatjuk, és sűrűre felfőzzük. Hűlni hagyjuk, és a vajjal kihabosítjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez fokozatosan hozzákeverjük. Nagyon finom krém lesz!
Az egyik tésztalapot tálcára tesszük, lekvárral lekenjük, majd a fele krémet rátesszük. Befedjük a másik lappal, és a maradék krémmel lekenjük. Csoki és mogyoró keverékével megszórjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, és ezután szeleteljük.
Káprázatosan nagyon finom sütemény a végeredmény.