Mogyorókrémes karácsonyfa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 cs leveles tészta (előre nyújtott)
- mogyorókrém
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - porcukor
- aszalt gyümölcsmix
Elkészítése:
Vegyük elő egy téglalap alakú tésztát és tegyük le a rövid oldalával felfelé.
Vastagon kenjük meg mogyoroókrémmel a tésztát, majd terítsük rá a másik tésztalapot. Vágjuk le a tészta széleit úgy, hogy karácsonyfa formát kapjunk. Következő lépés a “faágak” létrehozása. A karácsonyfa formát megtartva a tészta széleit bevágjuk. Nagyjából egyenlő csíkokat készítve. Minden csíkon tekerünk egyet-kettőt.
Felvert tojással lekenjük, megszórjuk aszalt gyümölcsmixel.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.
Sütés után porcukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










