Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoró ropogós recept

Mogyoró ropogós
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg darált török mogyoró
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg liszt
    • 1 narancs reszelt héja és felének a leve
    • díszítésnek tejszínhab vagy olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A hozzávalókból, sima krémes masszát kavarunk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Nem fog megszilárdulni, sűrű krémszerű állaga lesz.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra és nagy tepsikre sütésálló papírt helyezünk. Egy teáskanál segítségével kb 5-6 cm-es köröket maszatolunk vékonyan a sütőpapírra. Előmelegített sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Ennél a résznél varázslatos az illatorgia. Vigyázzunk! Nagyon könnyen megég és akkor képtelenség lesz papírostól feltekerni! Kárba vész a munkánk!

    A sütőből kivéve várunk egy keveset és határozott mozdulatokkal, kezünket nem megégetve közben, rolóvá tekerjük a papírt az illatozó korongokkal együtt. Így megadva a jellegzetes formát mogyorós chipseknek. Amikor kihűlt, óvatosan, a papírt letekerve leszedegetjük a csinos kis billegő chipseket. Igazából azért nem írtam pontos darab számot, mert az első sütőpléh termése, gyakorlatilag a pocakomba landolt, ugyanis túl sütöttem és iszonyat mód összetörtek.
    Kb azért 40 db körül számolhattok a végeredménnyel.

    Falatozás előtt közvetlen, tejszínhab csíkot nyomtunk a közepükre és apró mogyoró darabkákkal szórtuk. Olvasztott csokoládéba mártogatva is nagyon finom! Fantáziádra bízva a tálalás :)

    Amennyiben a vendégeidnek elkészíted tuti favorit leszel “ropogós finomság” ügyileg!
    Kötényeket felkötni! Ügyeskedjetek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá