Mini puncstorták recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4,5 dl tej
Krém:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3-3 ek rum
- baracklekvár
- kakaópor
Hamis marcipán:
- 1 dl tej
- 350 g kristálycukor
- 100 g rétesliszt
- 100 g finomliszt
- 100 g margarin
- ételszínezék
- rum vagy mandula aroma
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 30*30 cm-esre. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, akkor a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a formákat. A formákon kívül megmaradt tésztát összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, valamint a leforrázott tésztalapot. Ha jól összedolgoztuk, akkor a kettévágott pici tortaformáink közé kenjük.
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk, majd egyesével bevonjuk a kiszaggatott tortáinkat.
A maradék marcipánnal ízlés szerint díszíthetjük még.
Tipp:
Ha nagyon száraz lett a tészta, akkor a marcipán rárakása előtt kenjük be olvasztott vaj és porcukor keverékével.
A marcipán elkészítéséhez ajánlott teflonos vagy kerámia bevonatos edényt használni, a nyújtásához pedig szilikonos gyúrólapot használni. Ha ilyen nincs, akkor porcukros felületen nyújtsuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »