Mini kuglófok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 23 darabhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 nagy ek cukor
- 2 ek vanília aroma
- 1 dl tej
- 1 cs sütőpor
- kb 8 nagy ek liszt
- 1 dl étolaj
- 10 dkg felaprított aszalt szilva
- 2 ek mazsola
- 8 dkg aszalt áfonya
- 10 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
Mázhoz:
- 10-15 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- díszítő cukorka
Elkészítése:
A tojásokat kikeverjük a tejjel, a cukorral, az olajjal, a sütőporral, a szódabikarbónával, a folyékony margarinnal és a vaníliával, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet. Közepes sűrűségű masszát kell keverni, amit a liszt hozzáadásával tudunk sűríteni.
Robotgép legmagasabb fokozatán simára keverjük, végül az aszalványokkal együtt átkeverjük és belekanalazzuk a kuglóf illetve a muffin formákba.
190 fokra előmelegített sütőben naggyából 22-25 perc alatt (légkeveréssel) megsütjük.
2 perc pihentetés után kifordítjuk a formákból és rácsra tesszük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd a kuglófok és muffinok tetejét belemártjuk, cukorkákat szórunk rájuk és rácsra téve hagyjuk rádermedni.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ezeket az apró süteményeket elsősorban farsangra és szülinapi zsúrokra ajánlom, mert előző nap is el lehet készíteni, zárt dobozban 2-3 napig is friss marad!