Mimóza szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg porcukor
- kevés tej
Krém:
- 4 dl tej
- 4 kanál liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- kevés baracklekvár
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 lapot sütünk. Lisztből, tejből főtt krémet készítünk,hagyjuk kihűlni.
Vajat porcukorral kikeverjük,majd összekeverjük a főtt krémmel. 2-2 lapot baracklekvárral „összeragasztunk”. A krémet közéjük töltjük.
Tetejére porcukrot szórunk, de lehet csokit is csorgatni rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

