Mimóza szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg porcukor
- kevés tej
Krém:
- 4 dl tej
- 4 kanál liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- kevés baracklekvár
Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 lapot sütünk. Lisztből, tejből főtt krémet készítünk,hagyjuk kihűlni.
Vajat porcukorral kikeverjük,majd összekeverjük a főtt krémmel. 2-2 lapot baracklekvárral „összeragasztunk”. A krémet közéjük töltjük.
Tetejére porcukrot szórunk, de lehet csokit is csorgatni rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »