Miklós szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 10 g szódabikarbóna
Krém:
- 2 dl tej
- 0,5 l tej
- 3 csapott ek liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 20 dkg dió (darált)
Máz:
- 20 dkg csokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 részre osztjuk és közepes tepsi hátán megsütjük.
A tejben a lisztet elkeverjük, sűrűre főzzük és amikor kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert vajat, cukrot és a darált diót, majd a lapokat megtöltjük.
2 ek olajon megolvasztjuk a csokoládét és amikor teljesen simára kevertük rákenjük a legfelső lapra. 2 ek olajon a fehér csokoládét is megolvasztjuk és a csokimázra folyatjuk és villával elhúzkodjuk rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

