Miklós szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 10 g szódabikarbóna
Krém:
- 2 dl tej
- 0,5 l tej
- 3 csapott ek liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 20 dkg dió (darált)
Máz:
- 20 dkg csokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 részre osztjuk és közepes tepsi hátán megsütjük.
A tejben a lisztet elkeverjük, sűrűre főzzük és amikor kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert vajat, cukrot és a darált diót, majd a lapokat megtöltjük.
2 ek olajon megolvasztjuk a csokoládét és amikor teljesen simára kevertük rákenjük a legfelső lapra. 2 ek olajon a fehér csokoládét is megolvasztjuk és a csokimázra folyatjuk és villával elhúzkodjuk rajta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »