Mézeskalács Magdi módra recept

Hozzávalók:
A mézeskalácshoz:
- 1,5 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl méz
- 13 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 kg liszt
- 3 kávéskanál szódabikarbóna
- 2-3 szem mandarin vagy alma
A mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 1 mokkáskanál kukoricakeményítő
- pár csepp ecet
- 10-15 dkg porcukor
- 1 nylon zacskó
Elkészítése:
A lisztet, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket elvegyítjük. Gőz fölött folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük a mézet, a margarint, a porcukrot, amíg el nem olvadnak, majd tűzről levéve hozzáadjuk tojásokat. Apránként hozzátesszük a lisztes egyveleget és összegyúrjuk. 1 éjszakára hűvös helyre tesszük pihenni.
Másnap lisztezett deszkán elnyújtjuk 3-4 mm vastagra, formával kiszaggatjuk és kb 180-190 fokos sütőben világos színűre sütjük.
A mázhoz a tojásfehérjét robotgéppel felverjük habosra, hozzáadjuk a keményítőt, pár csepp ecetet és kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, folyamatosan alacsony fokozaton keverve közben a robotgéppel és annyi porcukrot hozzáadva, amíg fényes nem lesz és picit megnyúlik a kanálról, de nem csöppen le.
A zacskóba betöltjük a mázt, egészen pici lyukat vágunk a sarkában és ezzel díszítjük a mézeskalácsot. 1 éjszakát száradni hagyjuk, majd zárható dobozokba tesszük, pár gerezd mandarinnal, ez tartja puhán.
Tipp:
Amikor a lisztet tesszük a mézes keverékhez, az elején kanállal vegyítsük, mivel forró. Ha esetleg nehéz a tésztát nyújtani, pár másodperces mikrózás vagy meleg vízzel feltölthető nyújtófa segít.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »