Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács Magdi módra recept

Mézeskalács Magdi módra
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A mézeskalácshoz:

    • 1,5 csomag mézeskalács fűszerkeverék
    • 3 dl méz
    • 13 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 kg liszt
    • 3 kávéskanál szódabikarbóna
    • 2-3 szem mandarin vagy alma

    A mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1 mokkáskanál kukoricakeményítő
    • pár csepp ecet
    • 10-15 dkg porcukor
    • 1 nylon zacskó

    Elkészítése:

    A lisztet, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket elvegyítjük. Gőz fölött folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük a mézet, a margarint, a porcukrot, amíg el nem olvadnak, majd tűzről levéve hozzáadjuk tojásokat. Apránként hozzátesszük a lisztes egyveleget és összegyúrjuk. 1 éjszakára hűvös helyre tesszük pihenni.

    Másnap lisztezett deszkán elnyújtjuk 3-4 mm vastagra, formával kiszaggatjuk és kb 180-190 fokos sütőben világos színűre sütjük.

    A mázhoz a tojásfehérjét robotgéppel felverjük habosra, hozzáadjuk a keményítőt, pár csepp ecetet és kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, folyamatosan alacsony fokozaton keverve közben a robotgéppel és annyi porcukrot hozzáadva, amíg fényes nem lesz és picit megnyúlik a kanálról, de nem csöppen le.

    A zacskóba betöltjük a mázt, egészen pici lyukat vágunk a sarkában és ezzel díszítjük a mézeskalácsot. 1 éjszakát száradni hagyjuk, majd zárható dobozokba tesszük, pár gerezd mandarinnal, ez tartja puhán.

    Tipp:

    Amikor a lisztet tesszük a mézes keverékhez, az elején kanállal vegyítsük, mivel forró. Ha esetleg nehéz a tésztát nyújtani, pár másodperces mikrózás vagy meleg vízzel feltölthető nyújtófa segít.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá