Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács kenyér recept

Mézeskalács kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 38 dkg liszt
    • 9 g szódabikarbóna
    • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg méz
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    A mézet kissé megmelegítjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral és a fűszerkeverékkel. Hozzáöntjük a felmelegített mézet és a tejet, majd alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.

    A tésztát vajjal kikent, lisztezett formába öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

    Ez a sütemény még finomabb lesz, ha pár napig állni hagyjuk, gondosan becsomagolva, hogy ne száradjon ki. Bár, ha a gyerekek is rátalálnak, lehet, hogy erre esély sem marad!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá