Mézeskalács kenyér recept

Hozzávalók:
- 38 dkg liszt
- 9 g szódabikarbóna
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 15 dkg méz
- 2 dl tej
Elkészítése:
A mézet kissé megmelegítjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral és a fűszerkeverékkel. Hozzáöntjük a felmelegített mézet és a tejet, majd alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
A tésztát vajjal kikent, lisztezett formába öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ez a sütemény még finomabb lesz, ha pár napig állni hagyjuk, gondosan becsomagolva, hogy ne száradjon ki. Bár, ha a gyerekek is rátalálnak, lehet, hogy erre esély sem marad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »