Mézeskalács kenyér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 38 dkg liszt
- 9 g szódabikarbóna
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 15 dkg méz
- 2 dl tej
Elkészítése:
A mézet kissé megmelegítjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral és a fűszerkeverékkel. Hozzáöntjük a felmelegített mézet és a tejet, majd alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
A tésztát vajjal kikent, lisztezett formába öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ez a sütemény még finomabb lesz, ha pár napig állni hagyjuk, gondosan becsomagolva, hogy ne száradjon ki. Bár, ha a gyerekek is rátalálnak, lehet, hogy erre esély sem marad!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.