Mézeskalács kenyér recept

Hozzávalók:
- 38 dkg liszt
- 9 g szódabikarbóna
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 15 dkg méz
- 2 dl tej
Elkészítése:
A mézet kissé megmelegítjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral és a fűszerkeverékkel. Hozzáöntjük a felmelegített mézet és a tejet, majd alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
A tésztát vajjal kikent, lisztezett formába öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ez a sütemény még finomabb lesz, ha pár napig állni hagyjuk, gondosan becsomagolva, hogy ne száradjon ki. Bár, ha a gyerekek is rátalálnak, lehet, hogy erre esély sem marad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »