Mézeskalács kenyér recept
Hozzávalók:
- 38 dkg liszt
- 9 g szódabikarbóna
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 15 dkg méz
- 2 dl tej
Elkészítése:
A mézet kissé megmelegítjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral és a fűszerkeverékkel. Hozzáöntjük a felmelegített mézet és a tejet, majd alaposan összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
A tésztát vajjal kikent, lisztezett formába öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Miután elkészült, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Ez a sütemény még finomabb lesz, ha pár napig állni hagyjuk, gondosan becsomagolva, hogy ne száradjon ki. Bár, ha a gyerekek is rátalálnak, lehet, hogy erre esély sem marad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









