Mézeskalács emberke zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk só
- 0,5 csomag szárított élesztő
- 0,7 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 14 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
6 ek baracklekvár
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, az élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, és a tejjel, valamint a tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd sütőformába terítjük, az oldalára is. A túllógó részeket levágjuk.
Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra (az oldalára nem kellett tésztát igazítani), levágjuk a túllógó darabokat.
Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval (amiben elkeverjük az olajat) bevonjuk.
A mézeskalács emberke zserbó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »


