Mézeskalács emberke zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk só
- 0,5 csomag szárított élesztő
- 0,7 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 14 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
6 ek baracklekvár
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, az élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, és a tejjel, valamint a tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd sütőformába terítjük, az oldalára is. A túllógó részeket levágjuk.
Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra (az oldalára nem kellett tésztát igazítani), levágjuk a túllógó darabokat.
Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval (amiben elkeverjük az olajat) bevonjuk.
A mézeskalács emberke zserbó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »