Mézeskalács emberke zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk só
- 0,5 csomag szárított élesztő
- 0,7 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 14 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
6 ek baracklekvár
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, az élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, és a tejjel, valamint a tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd sütőformába terítjük, az oldalára is. A túllógó részeket levágjuk.
Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra (az oldalára nem kellett tésztát igazítani), levágjuk a túllógó darabokat.
Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval (amiben elkeverjük az olajat) bevonjuk.
A mézeskalács emberke zserbó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »