Mézeskalács emberke zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk só
- 0,5 csomag szárított élesztő
- 0,7 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 14 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
6 ek baracklekvár
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, az élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, és a tejjel, valamint a tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd sütőformába terítjük, az oldalára is. A túllógó részeket levágjuk.
Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra (az oldalára nem kellett tésztát igazítani), levágjuk a túllógó darabokat.
Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval (amiben elkeverjük az olajat) bevonjuk.
A mézeskalács emberke zserbó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »