Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács recept

Mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 450 g liszt
    • 200 g porcukor
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 kávéskanál fűszerkeverék (őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér, ánizsmag, kardamom) vagy 1 csomag mézes fűszerkeverék
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál puha vaj
    • 200 g méz
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A díszítéshez:

    • 120 g átszitált porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A megkenéshez:

    • 1/2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az összes alapanyagot jól összedolgozzuk, majd a tésztát fóliába csomagolva legalább egy napig hűvös helyen érleljük. Az érlelés után a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, kis részletekben nyújtjuk ki. Ne legyen nagyon vékony, kb. 1/2 cm, és különféle formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojássárgás-tejföllel megkenegetjük, majd 175°C-ra légkeverésen előmelegített sütőbe téve, alul-felül állásra váltva, 5-7 perc alatt megsütjük.

    A folyamatot addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. Ha megsült, kivétel után azonnal még egyszer lekenjük a tojásos-tejfölös keverékkel, így lesz fényes a tésztánk.

    Fontos, hogy ne légkeveréses üzemmódban, hanem alul-felül álláson süssük a tésztát, különben kiszárad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá