Mézeskalács recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 ek méz
- 7 dkg vaj
- 7 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
0,5 ek szódabikarbóna - mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A cukrot, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük. A szódabikarbónát a mézzel felforraljuk, majd a tűzről levéve a zsírt és a vajat felolvasztjuk benne és a tojásos masszához öntjük. Beletesszük a lisztet és alaposan összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
A nyújtódeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra. Tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Előmelegített sütőben, kb. 170-180 fokon néhány perc alatt világosra sütjük.
Tipp:
Sütéskor ne barnuljon meg nagyon a tészta, mert akkor nem marad puha. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.