Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács recept

Mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 10 ek méz
    • 7 dkg vaj
    • 7 dkg zsír
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
      0,5 ek szódabikarbóna
    • mézeskalács fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A cukrot, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük. A szódabikarbónát a mézzel felforraljuk, majd a tűzről levéve a zsírt és a vajat felolvasztjuk benne és a tojásos masszához öntjük. Beletesszük a lisztet és alaposan összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.

    A nyújtódeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra. Tetszés szerinti formákra szaggatjuk.

    Előmelegített sütőben, kb. 170-180 fokon néhány perc alatt világosra sütjük.

    Tipp:

    Sütéskor ne barnuljon meg nagyon a tészta, mert akkor nem marad puha. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá