Mézes puszedli recept
Elkészítése:
Felolvasztjuk a mézet a vajjal, majd langyosra visszahűtjük.
A tojásokat összekeverjük a cukorral, a citrommal, és a mézes keverékhez adjuk.
Az átszitált liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a mézeskalács fűszert, szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk.
Zárt tálban éjszakára pihentetjük.
Másnap enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk a tésztából, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb.
170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Gőz felett felverjük a tojásfehérjét cukorral, és a kihűlt puszedlikat beleforgatjuk.
Sütőpapíros tepsin hagyjuk megszáradni.
Jól záródó dobozban eltartható a már elkészültekor is puha mézes puszedli.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

