Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes puszedli recept

Mézes puszedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg tönkölybúza liszt (világos)
    • 25 dkg tk rozsliszt
    • 12,5 dkg méz
    • 25 dkg cukor
    • 12,5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 0,5 citrom leve és reszelt héja

    Díszítéshez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg cukor

    Elkészítése:

    Felolvasztjuk a mézet a vajjal, majd langyosra visszahűtjük.

    A tojásokat összekeverjük a cukorral, a citrommal, és a mézes keverékhez adjuk.

    Az átszitált liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a mézeskalács fűszert, szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk.
    Zárt tálban éjszakára pihentetjük.

    Másnap enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk a tésztából, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb.

    170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Gőz felett felverjük a tojásfehérjét cukorral, és a kihűlt puszedlikat beleforgatjuk.

    Sütőpapíros tepsin hagyjuk megszáradni.

    Jól záródó dobozban eltartható a már elkészültekor is puha mézes puszedli.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá