Mézes puszedli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg tönkölybúza liszt (világos)
  • 25 dkg tk rozsliszt
  • 12,5 dkg méz
  • 25 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0,5 citrom leve és reszelt héja

Díszítéshez:

  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor

Elkészítése:

Felolvasztjuk a mézet a vajjal, majd langyosra visszahűtjük.

A tojásokat összekeverjük a cukorral, a citrommal, és a mézes keverékhez adjuk.

Az átszitált liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a mézeskalács fűszert, szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk.
Zárt tálban éjszakára pihentetjük.

Másnap enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk a tésztából, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb.

170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Gőz felett felverjük a tojásfehérjét cukorral, és a kihűlt puszedlikat beleforgatjuk.

Sütőpapíros tepsin hagyjuk megszáradni.

Jól záródó dobozban eltartható a már elkészültekor is puha mézes puszedli.