Mézes-mogyorós szelet recept

Hozzávalók:
- 20 dkg méz
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 dkg aprított mogyoró
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. tej
- 6-8 csepp rumaroma
A kenéshez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- 1 ek. durvára vágott mogyoró
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
Elkészítése:
A mézet a cukorral és a vajjal felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük és a többi hozzávalókat bele keverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.
Két darab lisztezett sütőzsírpapír között tepsi nagyságúra nyújtjuk és a 20 ×30 cm-es tepsibe helyezzük. A felső papírt levesszük róla.
Felvert tojással lekenjük, mogyoróval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, vagyis addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól záródó fém vagy műanyag edényben sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »