Mézes-mogyorós szelet recept

Hozzávalók:
- 20 dkg méz
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 dkg aprított mogyoró
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. tej
- 6-8 csepp rumaroma
A kenéshez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- 1 ek. durvára vágott mogyoró
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
Elkészítése:
A mézet a cukorral és a vajjal felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük és a többi hozzávalókat bele keverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.
Két darab lisztezett sütőzsírpapír között tepsi nagyságúra nyújtjuk és a 20 ×30 cm-es tepsibe helyezzük. A felső papírt levesszük róla.
Felvert tojással lekenjük, mogyoróval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, vagyis addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól záródó fém vagy műanyag edényben sokáig eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »