Mézes-mogyorós szelet recept
Hozzávalók:
- 20 dkg méz
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 dkg aprított mogyoró
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek. tej
- 6-8 csepp rumaroma
A kenéshez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- 1 ek. durvára vágott mogyoró
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
Elkészítése:
A mézet a cukorral és a vajjal felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük és a többi hozzávalókat bele keverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.
Két darab lisztezett sütőzsírpapír között tepsi nagyságúra nyújtjuk és a 20 ×30 cm-es tepsibe helyezzük. A felső papírt levesszük róla.
Felvert tojással lekenjük, mogyoróval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, vagyis addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól záródó fém vagy műanyag edényben sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

