Mézes-mogyorós szelet recept

Hozzávalók:
- 20 dkg méz
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 dkg aprított mogyoró
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. tej
- 6-8 csepp rumaroma
A kenéshez:
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- 1 ek. durvára vágott mogyoró
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
Elkészítése:
A mézet a cukorral és a vajjal felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük és a többi hozzávalókat bele keverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.
Két darab lisztezett sütőzsírpapír között tepsi nagyságúra nyújtjuk és a 20 ×30 cm-es tepsibe helyezzük. A felső papírt levesszük róla.
Felvert tojással lekenjük, mogyoróval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, vagyis addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól záródó fém vagy műanyag edényben sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »